Hver En Krone

Fastelavn på budget

Fastelavn er lige på trapperne, og store og små, glæder sig til at finde kostumerne frem fra gemmerne. Men, hvad nu hvis kostumerne fra sidste år er blevet for små? Skal du ud at købe nyt? Ikke nødvendigvis. Læs med her, for tips til hvordan du kan fejre fastelavn, uden at det koster kassen.

Fastelavn er dit navn

Vi kender det alle sammen – endnu et kæmpe arrangement nærmer sig, mens kistebunden er ved at være lige lovligt skrabet. Heldigvis findes der masser af muligheder til at være med på festen, uden at det nødvendigvis vælter hele budgettet. Det kræver dog at du er lidt på forkant med tingene, og får planlagt frem i tiden.

Med fastelavn lige på trapperne, begynder behovet for at erhverve sig et kostume, at nærme sig. Behovet er afhængigt af alderen på dine børn, men uanset, så er der muligheder for at spare nogle slanter. Hvis du tænker lidt frem i tid, så er det måske muligt at købe kostumer og tilbehør, på forhånd. Måske falder du over et tilbud, hvor du kan gøre et kup, flere måneder inden behovet rent faktisk er der. Hvis kostumerne købes lige i sæson, vil prisen være lige som efterspørgslen, nemlig meget høj.

Hvis du har en symaskine, og ved hvordan den bruges, så kan du finde masser af DIY- videoer, og opskrifter på kostumer online. Det er bare at dykke ned i materien, og frigøre ens kreative kræfter.

Nogle gange skal der ikke mere til end et hvidt lagen, og en saks, så har man et spøgelseskostume. Man kan også trylle en robot frem, ved hjælp af en papkasse og en malerspand.

Boller vil jeg have

For at holde en festlig fastelavnsfest, så kræver det selvfølgelig en fastelavnstønde. Heldigvis er der muligheder for at købe en billig fastelavnstønde online, hvor du også har mulighed for at vælge den størrelse, som passer dine gæster bedst. Alle kan nemlig være med, til at slå katten af tønden!

I stedet for at købe nogle dyre fastelavnsboller, så er der en god ide at lave dem selv. Ofte smager hjemmebagte boller, meget bedre end dem fra bageren.

Mange børn går fra dør til dør, mens de synger, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade, i håb om at fylde en pose, fuld af slik. Vær opmærksom på slikposer på tilbud, så du kan finde slikket frem fra gemmerne, og have en imponerende slikskål klar, til de udklædte gæster, når de kommer forbi.

fastelavn paa budget