Hver En Krone

Bredbånd

Find billig internet, der passer til dig

Er du lige flyttet og skal finde en billig bredbåndsløsning? Eller vil du bare gerne skifte til noget andet end dit nuværende? Når du skal finde internet, handler det ikke kun om at finde det til den lavest mulige pris. Det handler også om at finde en løsning, der passer til dine behov, og som der også er mulighed for i din bolig.

For det kan godt være, at du måske finder frem til noget billig internet, men det er ikke sikkert, at de dækker i dit område. Derudover er det heller ikke sikkert, at hastigheden passer til det behov, du har brug for – dette er du også nødt til at tjekke op på. Alle disse faktorer gør det svært at træffe den rette beslutning og at finde frem til det bedste og billigste internet, da det ikke nødvendigvis hænger sammen eller er muligt.

Det første udgangspunkt for dig er dog at finde billig internet med en hastighed, der tillader streaming af TV i høj kvalitet, online spil eller noget helt tredje, som er tungt for nettet at arbejde med. For har du det, kan du bruge nettet til stort set hvad som helst uden at opleve problemer med langsom hastighed.

Hvordan finder man billig bredbånd?

Der er efterhånden mange internetudbydere i Danmark, som dækker bedst i forskellige områder. Det gør det ikke nemt at finde ud af, hvilken bredbåndsløsning der er bedst at gå med. Men det gør det heller ikke nemt at finde ud af, hvad de forskellige udbydere tilbyder af løsninger.

For at få det bedste internet til den bedst mulige pris, bør du gøre følgende:

Tjek op på din nuværende bredbåndsløsning

Har du allerede internet i dag, skal du som det første finde ud af, hvilken forbindelse du har. For er du tilfreds med den, er det også, hvad du skal gå efter i din jagt på billig internet. Det gør du enten ved at tjekke din faktura fra udbyderen eller ved at ringe direkte til selskabet. Når du ringer, kan det også være, de spørger ind til hvorfor og derfor gerne vil komme med et bedre tilbud på dit nuværende internet – det er i hvert fald forsøget værd at se, hvad du kan prutte prisen ned i.

Sammen priser på internet

Når du kender til din nuværende forbindelse og hastighed, kan du søge mere specifikt efter en anden udbyder af billig internet. Det gør du nemmest ved at sammenligne priser på vores side eller på andre sammenligningssider, hvor det er muligt at se priserne på forskellige pakker. Igennem dette kan du finde den bedste og billigste internetløsning.

Bruger du vores side til at sammenligne priser på billig internet, kan vi forsikre dig om, at du altid bliver præsenteret for de nuværende priser. Vi opdaterer nemlig hele tiden priserne fra udbyderne, så du har et realistisk billede af, hvad det vil koste dig at skifte til noget andet billig bredbånd. Vi er desuden uafhængige af bredbåndsudbyderne, hvilket gør at du kan regne med de billigste og bedste løsninger til dine behov.

Spørg efter samlerabat

Det er meget almindeligt, at internetudbyderne også tilbyder telefoni eller TV. Du kan derfor med al sandsynlighed opnå en billigere pris på internettet, hvis du samtidig vælger at flytte din telefoni og TV over til samme udbyder. Dette er de ofte meget villige til for at få så god en kunde. Prøv derfor også at gøre det til din nuværende udbyder af internet, hvis du har på fornemmelsen, at de også gerne vil gøre meget for at beholde dig som kunde. Det er i hvert fald noget, der godt kan betale sig – også i jagten på en ny udbyder af billig bredbånd. Fortæl dem gerne, at du ringer rundt til forskellige selskaber for at presse dem lidt på prisen.

Hvilken hastighed har du brug for?

Kender du godt til din nuværende hastighed, men er du ikke sikker på, om det er for lidt eller for meget, giver vi dig herunder et indblik i, hvilken hastighed du bør have ved givende aktiviteter på nettet:

10 Mbit

10 Mbit internet er ikke meget men perfekt til dig, som bor alene og ikke rigtig bruger internettet. Det vil sige, at du kun bruger nettet til at surfe, tjekke e-mails, streame musik og måske se en video på sociale medier eller YouTube i ny og i næ. Her er 10 Mbit mere end rigeligt.

20 Mbit

Bor du sammen med en anden, og bruger I begge internettet på samme måde som beskrevet ovenfor, så er det ganske fint med 20 Mbit. Bor du i stedet alene og har behov for at streame HD film, Netflix og HBO, er 20 Mbit også ganske udmærket. Men så skal det til gengæld også være fordi, du bor alene.

50 Mbit

50 Mbit er en noget højere hastighed og egner sig især til familier, hvor internettet bliver brugt flittigt. Med 50 Mbit er det muligt at sidde og bruge internettet fire-fem mand ad gangen. Det gælder uanset, om den står på online spil eller streaming af film og serier. Der vil være internet nok til alle.

100+ Mbit

Dette er meget hurtigt internet og mere end rigeligt til storfamilien. 100+ Mbit kan også benyttes af mindre virksomheder med 5-10 ansatte, som alle benytter internettet til at udføre arbejdsopgaver. Det vil derfor typisk være en løsning, der er alt for meget. Hastigheden her er dog som regel heller ikke billig, hvorfor der ikke er mange, der vælger denne løsning. Der er jo heller ingen grund til at betale for internet, man ikke bruger.

Oversigten her skulle gerne gøre det noget nemmere for dig at vælge den rette internetløsning. For én ting er, at det er vigtigt at have en hastighed, der er god og hurtig nok, men en anden ting er også ikke at have en løsning, der giver dig mere, end hvad du har brug for – for så er det penge lige ud ad vinduet.

Hvilke typer billig internet findes der?

Vi skal ikke særlig langt tilbage i tiden, før der ikke fandtes internet, eller hvor det var så langsomt, at det kunne være lige meget. Der er sket meget på den front og i dag tilbydes der således 4 forskellige typer af internetforbindelser i Danmark. Når du derfor er på jagt efter billig bredbånd, er det forståeligt, hvis du synes, det er svært at vide, hvad du får mest ud af.

Der er følgende typer internet i Danmark:

ADSL Internet (via antennestik)

Dette var tidligere den mest udbredte type af internet i Danmark, da det var den første og eneste mulighed, der var dengang internettet blev introduceret. Dog kan det stadig være den eneste løsning i nogle gamle lejlighedskomplekser i de største byer i Danmark. Den er dog ikke relevant at gå efter i dag, da det er en meget gammeldags måde at få internet på.

Via kabel-TV

Det lyder måske lidt spøjst, men det er faktisk muligt at modtage dit internet gennem dit TV-signal. Men det betyder også, at du er tvunget til både at have et TV-abonnement og et internetabonnement hos samme udbyder. Det kan selvfølgelig give fordele i forhold til prisen – men ønsker du ikke en TV-pakke er denne løsning for billig bredbånd ikke noget for dig.

Fibernet

Fibernettet er en relativt ny teknologi, som er blevet anvendt de senere år i Danmark. Det er en rigtig god løsning, da du kan opnå den hurtigste internetforbindelse gennem fibernet. Det er dog ikke udbredt i hele Danmark endnu, da det er en dyrere løsning at etablere det. Derfor er det ikke sikkert, at du kan få det, da det kræver, at din bopæl har trukket nye lyslederkabler ind. Det er dog klart den bedste løsning, hvis du har mulighed for det.

Mobilt bredbånd

Endeligt er der mulighed for mobilt bredbånd, hvor du kan få helt op til 4G internet. Det er i kontant udvikling, og du får adgang til det ved hjælp af et SIM-kort direkte i computeren eller ved hjælp af et USB med isat SIM-kort.

Hastigheden varierer meget, da den afhænger af din placering i forhold til internetmasterne. Herudover betaler du også for en vis mængde af GB. Bruger du derfor for mere end det, får du en hastighed, der enten er meget dyr i brug eller nærmest ubrugelig. Dog kan det være en rigtig god løsning, hvis du rejser meget eller planlægger at bo på en måde, som i højere grad tillader dig at bevæge dig rundt.

Er du det mindste i tvivl om, hvilken type internet du har mulighed for, kan du altid kontakte internetudbyderen direkte. Så skal de nok sørge for at guide dig og fortælle dig nærmere om, hvad der er muligt, eller hvordan du tjekker, hvad der er muligt.

Hvordan skifter man til billig trådløs internet?

Ønsker du at skifte din nuværende internetløsning ud med en billig trådløs internet løsning, du har fundet her eller et andet sted på nettet, er det heldigvis ret nemt og ligetil at gøre. For det eneste du skal foretage dig, er faktisk blot at bestille en ny internetforbindelse, oplyse udbyderen om, hvem din nuværende udbyder er og din adresse. Mere skal du egentligt ikke gøre, da de sørger for at kontakte din nuværende udbyder i forbindelse med et skifte. I løbet af ganske kort tid vil du modtage materiale og information om skiftet.

Når du skifter, bør du være opmærksom på, hvorvidt der er en bindingsperiode. Flere udbydere kører med en bindingsperiode på 6 måneder, som gør dig ude af stand til at skifte til nogle andre, hvis ikke du er tilfreds. Det skal du naturligvis gøre op med dig selv, om det er ligegyldigt eller noget, du gerne vil undgå. Derudover modtager du typisk en ny router, som du skal sætte op ved modtagelse.  Har du en anden til at stå fra din nuværende udbyder, vil den skulle sendes retur.

Inden du godkender et tilbud, bør du læse alt igennem. Så er du helt sikker på, hvad betingelserne for købet er, samt hvordan hele processen kommer til at foregå. Når blot du gør dette, kan du være sikker på, at alt forløber som du regner med. Det er altid bedre at bruge en halv time mere end nødvendigt, hvis det sikrer, at du får det med småt med.

Mere kræver det ikke af dig at skifte til et billig internet abonnement, der forhåbentlig sparer dig for mange hundrede kroner hvert eneste år. Det kan i hvert fald godt betale sig!

Hvorfor er der forskel på prisen på internet?

Selvom mange internetudbydere benytter sig af det samme net, er der alligevel stor forskel i prisen. Dette skyldes primært nogle historiske forhold omkring internetmarkedet. TDC har nemlig i mange år været den største spiller på markedet og derfor også fået mange offentlige midler til at udrulle internet og bredbånd i Danmark. Af denne grund er de også med årene blevet tvunget til at dele deres kabler med andre udbydere. Dette får prisen til at variere betydeligt.

Det gode ved dette er dog, at du faktisk kan vælge et lavprisselskab og få den helt samme forbindelse, som du ville få ved at vælge YouSee. Dette er ikke alle klar over – og var du det heller ikke, kan det derfor give rigtig god mening for dig at tjekke priserne hos selskaberne.

Ønsker du den bedste forbindelse, kan vi anbefale at finde den billigste udbyder af bredbånd på TDC’s netværk, som er det, der er bedst og dækker mest i Danmark.

Hvordan ved jeg, om en udbyder leverer bredbånd til min adresse?

Det med at vælge billig bredbånd er som sagt lidt af en jungle, fordi det ikke er alle, der tilbyder bredbånd til alle adresser i Danmark. Det bedste du kan gøre, er at finde frem til en håndfuld udbydere af billig internet, som du finder interessant. Når du har gjort det, kan du gå ind og tjekke, hvilken båndbredde du kan få hos dem. Leverer nogle af dem bredbånd til din adresse, kan du bede om et tilbud eller lægge en bestilling, hvis du er helt sikker i din sag.

Det varierer meget fra by til by, hvor hurtigt bredbånd man kan bestille, og om de enkelte leverandører leverer bredbånd til netop din by. Så selvom det synes som om, at der er frit valg på alle hylder, er det ikke nødvendigvis sådan, det forholder sig. Glæd dig derfor ikke over prisen, før du har tjekket op på, om de reelt set kan levere bredbånd til dig.

Hvad skal man være opmærksom på, når ser efter billig internet bredbånd?

Det er som sagt ikke kun prisen, der skal afgøre, hvilken internetleverandør du ender med at vælge. Der spiller også en længere række forhold ind, som du bør være opmærksom på:

Den reelle hastighed

Når man køber billig internet og sammenligner priser, skal man være opmærksom på den hastighed, der bliver reklameret med. For det er ikke nødvendigvis den hastighed, der også bliver leveret. Hold derfor øje med om der står ”hastighed op til” eller ”hastighed max”, da det betyder, at du med al sandsynlighed vil få en lavere hastighed, end hvad der står på hjemmesiden. Det vil typisk ske ved løsninger leveret med DSL.

Hvad er med i prisen?

Når du kigger efter billig internet, er det en god ide at have øjnene åbne for, hvad der er med i prisen. Hos nogle leverandører lægges der nemlig ekstra oveni prisen ved levering, udstyr, installering med mere. Dermed kan den billigste løsning også hurtigt blive den dyreste, hvis ikke du er opmærksom. Er du god, sørger du for at forhandle udstyr og levering med i prisen, uden det gør internetløsningen dyrere. Det kan nemlig spare dig for ret mange penge lige nu og her – og det er bestemt værd at tage med.

Tjek anmeldelser

Når du skal skifte til billig internet, er det altid en god ide at tjekke op på anmeldelser på sider såsom Trustpilot. Her vil du nemlig typisk kunne læse om andre brugeres oplevelser med selve internetforbindelsen samt servicen hos udbyderen. Det betyder alverden for din endelige beslutning, da det kan være, at en funden løsning måske alligevel ikke lige er det rette. Du kan også tjekke op på Facebook, da leverandørerne typisk har en Facebookside, de kan kontaktes på. Her er der også mulighed for at lægge en anmeldelse. Læs dem derfor gerne grundigt igennem, så du er sikker på at træffe den helt rette beslutning.

Kan du opgradere din løsning?

Hvis det viser sig, at du ikke har valgt en løsning, der er tilstrækkelig i forhold til dit forbrug, skal det gerne være nemt at opgradere til en anden løsning med en højere hastighed, uden det koster en masse gebyrer og udgifter til nyt udstyr. Spørg gerne ind til dette inden du lægger en bestilling, så du ikke får nogle ubehagelige oplevelser undervejs. Ved løsninger med fiber og COAX er det som regel muligt at opgradere uden at skifte udstyr.

Er du blot opmærksom på disse forhold, bør du ikke gå galt i byen med indkøb af billig internet. Ja, det er lidt af en jungle, og der er mange ting at tage stilling til – men jo mere tid du bruger på det, jo gladere bliver du også for den endelige løsning i sidste ende.

Kan man ikke bare nøjes med et SIM-kort for billig bredbånd?

Har du den helt store sparepung frem, kan det godt være en løsning kun at købe et SIM-kort fra en af de udbydere, vi har listet ovenfor. Det er dog en meget begrænsende løsning, da du dermed hele tiden skal tænke over, hvad dit forbrug er – medmindre du vælger fri data (dette er dog ikke altid helt billigt). Derudover er det lidt mere besværligt, da du kun vil kunne koble dit TV på ved at gøre brug af en Chromecast. Det besværliggør hverdagen del – men kan du leve med det, kan du helt sikkert godt bare gøre brug af internetdeling fra din telefon eller et mobilt modem, hvis det er det, du har det bedst med.

Det er kun en løsning, der giver mening, hvis du bor selv og ikke bruger internettet synderligt. For ved flere personer i husstanden bliver den månedlige grænse hurtigt nået, ligesom hastigheden også kommer til at lide under det. Det er derfor ikke den mest optimale løsning, hvis du gerne vil finde en billig bredbåndsløsning.

Det skader selvfølgelig aldrig at høre det respektive selskab ad, eller hvad de anbefaler i stedet for, hvis det skal være så billigt som muligt.

Hvad er download og upload?

Når du er på udkig efter billig trådløs internet, bliver du præsenteret for betegnelserne download og upload. Meget simpelt fortalt er download en betegnelse for, hvor hurtigt du kan hente film, filer, musik og meget andet fra internettet. Det er her Mbit kommer ind i billedet, da jo flere Mbit, jo hurtigere en internetforbindelse og download har du. Det er derfor et vigtigt parameter, da det ellers kan tage lang tid at downloade en film på Netflix eller hente en sang fra YouTube.

Når det kommer til upload, er der tale om, hvor hurtigt du selv kan lægge filer op på nettet. Det kan være alt lige fra en eksamensopgave på et studieforum til feriebilleder på Facebook. Når du skal uploade filer på internettet, bliver hastigheden bestemt af antallet af Mbit i upload. Derfor er det også her vigtigt at holde øjnene åbne for, hvad du får, når du vælger billig internet. Vær ikke for nærig her, da en alt for langsom hastighed hurtigt kan gøre det surt at bruge internettet. Sådan skal det ikke være, når du sagtens kan få en god og stabil hastighed til billige penge.

Spiller du meget online enten på computeren eller gennem PlayStation, er det meget relevant at se på download og upload, da det ellers kan tage en krig at opdatere et spil. Det er ikke særlig fedt – slet ikke hvis der sidder en på den anden side af skærmen og venter på, at du logger ind og deltager i spillet. Spørg internetudbyderen hvis du er i tvivl om, hvor mange Mbit der skal til.

Hos hvilke udbydere kan man få billig internet?

Der findes i dag en længere række af internetudbydere, som alle kæmper om din gunst gennem gode tilbud og faste lave priser. Kan du ikke huske dem alle sammen, eller vil du bare gerne have et overblik over de udbydere, der er kendt for at levere billig internet, kan du se nærmere på listen her:

  • Fullrate
  • Oister
  • 3
  • CBB Mobil
  • Hiper
  • Bolignet
  • Telia
  • TDX

Udbyderne herover er nogle af de mest populære, når det kommer til billig internet. Du kan derfor som en start begynde fra en ende og tjekke alle priserne ud, så du har et godt sammenligningsgrundlag. Det er lidt af et arbejde, men det betaler sig med al sandsynlighed mange gange igen og giver dig råd til andre og sjovere fornøjelser. Husk også at tjekke om du samtidig kan spare lidt på telefonregningen også – for mange bække små gør en stor å.

Hurtigt og billig internet er en fornøjelse

Vi bruger internettet som aldrig før. Det er her, vi handler, shopper, finder svar på spørgsmål, chatter med andre og meget mere. Mange danskere bruger derfor en stor del af deres dagligdag på at være online, uanset om de vil det eller ej – for det er altså her, regninger bliver betalt og feriebilleder kan deles med den tætte omgangskreds. Derfor er det selvfølgelig også sjovest, hvis internetløsningen både er hurtig og billig. For de to ting kan sagtens gå hånd i hånd.

Benyt derfor gerne vores bedste tips fra guiden her, så du kommer godt og sikkert i mål med en billig løsning, der giver hurtig streaming og en stabil forbindelse.

Bestil billig internet i dag

På vores liste har vi udvalgt nogle af de billigste udbydere af internet og bredbånd i Danmark. Vi opdaterer naturligvis hele tiden listen med både priser og udbydere, så du kan få det billigste mulige internet. Udbyderne er alle anerkendte og populære blandt danskerne, hvorfor du trygt kan klikke dig videre og læse mere om deres løsninger.

Vi har naturligvis også taget hensyn til, at der ikke bliver lagt en masse andre gebyrer oveni prisen, og at hastigheden også er, hvad den bliver lovet at være. Det gør det meget nemmere for dig at vælge en god og stabil løsning, som virker fra første øjeblik internetstikket bliver sat til.

Vi ved godt, det ikke er nemt at vælge en internetudbyder med billig bredbånd. Men, vi håber, at vi med vores lille guide her samt vores ovenstående liste har gjort det hele noget mere overskueligt for dig.

Skulle du sidde tilbage med nogen som helst spørgsmål angående internet, hastighed, priser eller noget helt fjerde, kan du altid henvende dig direkte til den enkelte udbyder. Så hjælper de dig gerne med at navigere dig helt ud af junglen og ud på den anden side, hvor du kan ånde lettet op og bare glæde dig over ny, forbedret internet til en billig pris.