Hver En Krone

Sådan ligger du et budget

Skal du have styr på din økonomi, eller bare et overblik over den, er det ofte en god ide og ligge et budget, som man kan leve efter.

Når du har styr på dit budget, og ved du kan leve for det, har du også lettere ved og spare op og ved, hvad man har og gøre med.

Vi gennemgår i denne artikel, ting man skal huske i et budget.

Vær OBS på dette i dit budget

Det er vigtigt du har for øje at dit budget ikke ligges for stramt, for så kan du ikke overholde det – eller i hvert fald ikke på den lange bane, hvorfor vi klart anbefaler du ligger et realistisk budget.

Når mange hører man lever på et budget, tror de automatisk det betyder at man lever for begrænsede midler, men et budget gør reelt set bare at du er i kontrol over dine penge, så vær ikke flov over og lev efter et budget.

Der er forskel på og leve efter et budget og lee på et budget 😊 lever du efter et budget, har du selv valgt det, lever du på et budget, lyder det mere som af nød.

Skal du låne penge?

Er der lavvande i husholdningskassen og overvejer du at låne penge? Så er det første din bank vil spørge dig om, dit budget. Har du styr på dit budget, ved du samtidig også, hvor meget du har råd til og afdrage, hver måned på et givent lån.

Fordele ved et budget?

Fordelen ved, at leve efter et budget er, at du har kontrol over dine finanser og tager rationelle beslutninger, fremfor bare og køre dankortet igennem og lukke øjnene.

Der er mange måder og leve efter et budget på, mange har success med og hæve pengene og ligge dem i ugentlige kuverter, som lomme penge til sig selv.
Grunden til det er smartere og betale med kontanter, er det gør mere ondt når du kan se, hvordan beholdningen skrumper ind, køre du kortet igennem maskinen på beløbet, hver gang – så føler du reelt set ikke du bruger pengene, som hvis du får to 5’ere tilbage på din 100 krone seddel.

Hvordan starter jeg med et lægge et budget?

Det første sted og starte med et budget, er helt klart og gennemgå dine sidste 6 måneders bankudskrifter, for og se hvilket “budget” du har levet efter tidligere, dette giver dig et overblik over, hvor der måske kan optimeres.

Skal du til og spare penge i dit budget, så lad være og lav en kold tyrker og skærer dine udgifter ned til halvdelen med det samme, men find en ting du køber ofte, der reelt set ikke er nødvendigt – kan være du dagligt køber en plade chokolade i din frokostpause til 15 kroner, ved og ikke købe den vil du kunne spare 300 kr pr manned eller 3600 kr pr år, ugen efter finder du andre ting og skære fra, og på den måde bliver opgaven langt mere overkommelig, og det vil ikke føles som om du begrænser dig selv længere.

tjek dit forbrug inden du laver et budget